Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дунав 8806” спечели Купата на България по баскетбол при жените

Снимка: bgbasket.com

Отборът на Дунав 8806спечели Купата на България по баскетбол при жените за четвърти пореден път. На финала русенки се наложиха над състава на Нефтохимик 2010 с 87:69 точки в повторение на финала от последните две години.

Аманда Джонсън бе най-резултатна за Дунав 8806 с 25 точки, 7 борби и 2 откраднати топки. Кристина Сантяго добави 20 точки и 8 борби, а Мерике Андерсон остана със 17 точки. Радостина Димитрова завърши с 12 точки и 6 борби при победата на русенки, а капитанът на тима Зорница Костова остана на крачка от "дабъл-дабъл" с 9 точки и 10 асистенции.

Ашли Гейл бе над всички за Нефтохимик 2010 - 17 точки, 9 борби и 2 асистенции, Антета Митева добави 12 точки, докато Анна Соколан реализира 10 точки, към които прибави 8 борби и 5 асистенции.

Спечелихме срещу много силен съперник с много добра игра. Убеден съм, че сме доставили огромно удоволствие на хората, които дойдоха в зала "Дунав".Тренирахме много силно три седмици и се намираме в добра спортна форма. Играхме красиво - с голямо старание и голямо желание. Затова този отбор има тази зала. По тази причина имаме и спонсори, които са фенове на отбора. Специални благодарности към всички, които ни помагат. Сигурен съм, че се отплащаме с тази игра, каза треньорът на Дунав 8806 Георги Божков, след като тимът му спечели за четвърта поредна година Купата на България

Дунав 8806 съвсем заслужено е стигнал до четвърти пореден триумф в Купата на България, след силната си игра. Обстановката в залата надмина дори и моите очаквания. Това е страхотно за един финал за Купата на България. Започвам да се тревожа и за първенството, тъй като контузиите на Ашли Гейл и Тани Робинсън се оказаха хронични. Олга Дубровина също има проблем. Ще насочим изцяло вниманието си към първенството, но ще имаме големи проблеми, ако не възстановим двете състезателки. За голямо съжаление не сме този отбор, който искам да сме, това заяви треньорът на Нефтохимик 2010 Петко Маринов след края на финалната среща в Русе, загубена от неговия отбор.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна