Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владкова: Искаме да гарантираме, че живеещите в центъра няма да бъдат рекетирани, когато паркират

Снимка: БГНЕС

Протестиращите срещу правилата за паркиране в София също ще обжалват вчерашното решение на съда за отмяна на платените стикери за автомобилите на живеещите в центъра. Това обяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт"  Гергана Владкова, един от активните участници в протестите срещу таксите за живеещите в синята зона:

От самото начало искахме диалог – таксата да бъде административно обоснована. Никога не сме искали нещо фантастично. Искахме да гарантираме, че гражданите няма да бъдат рекетирани да паркират около домовете си. Когато има такъв режим, естествено, че домуващите трябва да бъдат с маркирани автомобили. Искахме таксата да бъде административно обоснована, следователно - символична.

По повод на протестите в цялата страна от последните дни Владкова посочи, че е огорчена от поведението на политиците, които бягат от отговорност, а институциите не работят в полза на хората. Тя заяви и че има задкулисна организация за разбиване на протестите на хората, подобна на тази при протестиращите срещу правилата на паркиране:

Излязохме като граждани, неопитни, незнаещи какво става около нас. При което идват внедрени лица, политически поставени, други движения. Всеки си гони неговата цел. Те дърпат на всички посоки. Така се размиват работите. Институциите започват да казват как гражданите са платени или политизирани и дотам – гумена стена.

Цялото интервю на С. Великова с Г. Владкова можете да чуете в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна