Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денис Родман: Ким Чен-ун иска само да си поговори с Обама

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бившата звезда от НБА Денис Родман каза в интервю за американска телевизия, че младият севернокорейски лидер Ким Чен-ун не иска война със САЩ, а само желае да си поговори с американския президент Барак Обама. Според бившия американски баскетболист севернокорейският лидер е страхотен човек.

Съветът за сигурност на ООН осъди изстрелването на ракета от Северна Корея през декември и разшири санкциите срещу нея. През януари Пхенян заяви, че "уреждането на сметките със Съединените щати трябва да се извърши със сила, а не с думи".

Преди две седмици комунистическата държава извърши ядрен опит, който изглежда предупреждение, че ги има на световната политическа сцена. А възторгът на баскетболната звезда от Ким Чен-ун подсказва две неща - или на младия комунистически лидер не са му ясни правилата на живот в държавата му, или че има желание да открехне завесата на тайнственост. По-скоро обаче не е второто, защото официален Вашингтон се дистанцира от посещението на Родман. Случаят е твърде сложен, за да се повлияе от американския гост, пък бил той и звезда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна