Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 сигнала за нарушения на "кметове-фараони" са получени в комисията на Яне Янев

Снимка: Ивайло Михайлов
В парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта са подадени над 10 сигнала за закононарушения на така наречените "кметове-фараони". Такива сигнали има изпратени и срещу кмета на Варна Кирил Йорданов, обяви в кулоарите на парламента председателят на комисията Яне Янев.

Между 8 и 10 сигнала за "кметове-фараони" са подадени в специализираната комисия, каза Янев, като през последите дни е постъпила добре аргументирана информация за организирана престъпна група в община Варна:

Жалбоподателите, това са две граждански организации и няколко личности с активна гражданска позиция във Варна, аргументират, че в община Варна е имало организирана престъпна група, начело с Кирил Йорданов, в която влизат директори на дирекции, общински съветници и представители на бизнеса, които са осъществявали обществени поръчки, предварително нагласени. Освен това в сигнала има изключително аргументирани твърдения за търговия с влияние, използване на документи с невярно съдържание. И аз не знам какво правят варненските прокурори. Събудете се, моля ви! Няма ли как някой от вас да се трогне?

От РЗС за пореден път настояха парламентът да разгледа предложението им законово да бъдат задължени претендентите за власт да обявят предварително какви доходи и имущество имат. От партията искат да излязат и на светло възнагражденията на директори на важни дирекции:

Шефовете на ЕРП-тата са част от енергийната мафия и предвид това, че служебното правителство би следвало да работи при абсолютна прозрачност. Това са директори на дирекции в НАП, директори на дирекции в "Митници" и директори на дирекции в Комисията за конфискация.
По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна