Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ася Петрова: Прокуратурата гарантира адекватни действия по време на изборите

Снимка: ЕПА / БГНЕС

В качеството си на координатор на работата на държавното обвинение по време на предизборната кампания и на изборите, заместник главният прокурор Ася Петрова заяви в интервю за "Преди всички", че Законът дава достатъчно гаранции, че политически лидери няма да бъдат подслушвани. Тя увери, че ще има адекватни действия при всеки подаден сигнал за нарушение на кампанията и в изборния ден.

В изготвените методически указания за дейността на прокурорите по сигнали за престъпления, свързани с предстоящите избори, не е предвидено ротиране, няма и такава законова възможност, каза Петрова във връзка с идеята и прокурорите да се ротират, както полицаите.

Възложеният й от главния прокурор ресор - организираната престъпност, Ася Петрова коментира: Обществените очаквания към прокуратурата за ефективно противодействие на организираната престъпност действително не бяха оправдани като цяло. Ще следва да се предприемат конкретни мерки за подобряване на нашата дейност, но след извършващия се сега - до 20-и май, анализ на дейността ни.

Цялото интервю на Силвия Великова с Ася Петрова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна