Права за ползванеrc="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=598acd0de2587a0012539f76&product=inline-share-buttons">
Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кънчо Стойчев: Неизчерпаема е човешката глупост

Снимка: БГНЕС

"Неизчерпаема е човешката глупост", цитирам Анщайн, така социологът от "Галъп" Кънчо Стойчев коментира в предаването "Неделя 150" изказванията на Мира Радева по повод огласеното през седмицата социологическо изследване, което предизборно дава преднина на ГЕРБ с 14 процента пред БСП.

Въпросната госпожа успя да влезе в Книгата на Гинес и успя да направи международен скандал. Става дума за нахален, нагъл непрофесионализъм. Аз хвърлих ръкавица и казах: Нека да видим на 13-и май сутринта. Ако ГЕРБ имат абсолютно мнозинство от 121 депутати, трябва да направим паметник на госпожата. Ако няма мнозинство, апелирам медиите да не дават ухо на глупости, каза Кънчо Стойчев.

Светла Колева от Българската асоциация на социолозите заяви, че се е затвърдила представата за социологията като фабрика за политически рейтинги. Колева обяви в предаването "Неделя 150", че от Асоциацията ще дадат пресконференция, на която ще бъдат засегнати всички въпроси, които се отнасят до начина, по който е проведено изследването на Мира Радева, и начина, по който беше оповестено в медиите.

Стандартите многократно са обсъждани, заложени са от Асоциацията, въпросът е как биват прилагани, каза Колева.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна