Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализатори: Трябва да се гласува отговорно на 12-и май

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Професор Николай Василев и PR специалистът Арман Бабикян коментираха в предаването "12+3" очертанията на коалициите и броя на партиите в политическото пространство преди изборите през месец май.

Според Бабикян нещата в дясното катастрофираха преди още да са стигнали до урните. Проф. Василев обясни, че Иван Костов е готов да обединява, но да е единственият лидер. Ако той беше останал единствен председател, щеше да има обединение с Надежда Нейнски.

Затова казвам, че няма искренност в каузата "обединяваме десницата и слагаме една платформа, която е широка", уточни Бабикян.

Едно обединение е по-възможно при отстъпление на лидерите им - и да излязат млади хора, които да поемат, смята проф. Василев.

Такъв процес е полезен за БСП, каза Бабикян за издигането на нови лица.

Зависи кого ще извадиш, защото дали винаги, когато извадиш нови лица, това е добре, каза проф. Василев и даде пример с НДСВ. Зависи от човека, а не от това дали е отдавна в политиката.

И двамата анализатори посочиха, че е много вероятна хипотезата за нови избори до края на годината. Но хората трябва да гласуват с отговорност на 12-и май.

Чуйте дискусията в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна