Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър ще поддържа националната авиокомпания до края на лятото

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Кипърското правителство обяви днес, че ще продължи да поддържа до края на лятото националната авиокомпания "Сайпръс еъруейз", която е на ръба на фалит, като същевременно я призова да се преструктурира, за да осигури оцеляването си в краткосрочен план.

Кипърският правителствен говорител Христос Стилианидис заяви, че държавната авиокомпания ще бъде поддържана по време на целия летен период, за да осигури транспорта на стотици хиляди туристи, които вече са направили резервации за почивки на острова.

Стилианидис определи положението на "Сайпръс еърлейз" като "много сложно и нестабилно".

Решението на правителството бе обявено в момент, когато 300 служители на авиокомпанията демонстриха пред президентския дворец в Никозия, скандирайки "Не на безработицата", "Не на ликвидацията на "Сайпръс еъруейз".

В началото на март авиокомпанията обяви загуби от 55,8 милиона евро след плащането на данъци за 2012 г., коете е повече от двойно на загубите, регистрирани предишната година. Тогава компанията обяви, че оцеляването й зависи от инжектиране на средства от правителството - мярка, която трябва
да бъде одобрена от ЕС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна