Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА и "Славия" с победи в "А" група

Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи "Етър" с 4:0 като гост в мач от 22-рия кръг на "А" футболната ни група, който се игра в Сливен. Попаденията за армейците вкараха Михаил Венков в 32-рата, Анисе в 70-ата, Мартин Камбуров от дузпа в 79-ата и Спас Делев в 90-ата минути. Нападателят на червените Мишел Платини пък изпусна да вкара минимум хеттрик след поредица от фрапантни грешки.

Срещата се разви по изключително куриозен начин, тъй като символичните домакини останаха с човек по-малко още в 20-ата секунда. Тогава футболист на „Етър” върна с глава към свой съотборник, който не видя Спас Делев и остави топката на своя вратар Ненад Филипович, но тя бе настигната от нападателя на червените. Последва нарушение на стража на домакините срещу Делев и логично реферът Цветан Кръстев му показа директен червен картон.

"Славия" спря отличната серия на "Литекс" в “А” група от 5 месеца без загуба, след като победи тима на Христо Стоичков с 2:1 на “Овча Купел”. “Белите” поведоха рано с 2:0. Първо Здравко Лазаров откри в 7-ата минута, а в 18-ата минута с ефектен автогол Васил Божиков прати топката за втори път зад Илко Пиргов. Исмаил Иса намали в 26-ата минута, но след червения картон на Емил Грозев в 65-ата минута гостите нямаха сили за изравнително попадение, докато столичани пропуснаха да вкарат още.

Резултати от останалите срещи играни днес:

"Ботев" (Враца) – "Миньор" (Перник) -  0:0 

"Монтана" – "Берое" -  1:3 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна