Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

240 полицаи ще охраняват вечното дерби „Левски” - ЦСКА

Снимка: БГНЕС

За предстоящата среща между отборите на футболните клубове Левски и ЦСКА на 27-и април от 16.00 часа СДВР ще предприеме необходимите мерки за опазване на обществения ред. На Националния стадион „Васил Левски”, прилежащата територия, в този и други райони на столицата ще бъдат разположени необходимите полицейски сили за осигуряване на реда по време на мача за запазване на общественото спокойствие в града.

Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 14.00 часа и от полицията призовават посетителите да заемат местата си по-рано, за да се облекчи пропускателния режим и да се избегне струпването.

Зрителите ще бъдат проверявани на входовете за опасни вещи и предмети. При необходимост ще бъде извършвана и втора проверка. Няма да се допускат посетители в нетрезво състояние.

За осигуряване на спокойното протичане на срещата на футболния стадион и по входовете му ще бъдат ангажирани 240 полицейски служители.

Из града и край спирките на масовия градски транспорт по план ще бъдат разпределени полицейски служители, които ще осигуряват реда в столицата.

Полицейски екипи и патрули ще придружават големите групи фенове, които ще се придвижват с автобуси.

От СДВР призовават столичани и гостите на града да съобщят своевременно в полицията при евентуално възникване или предпоставки за инциденти.

Непосредствено преди и след края на дербито по преценка ще бъде ограничено движението по бул. ”Евлоги Георгиев” и ул. ”Гурко“.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени