Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец” продължава да е лидер в класирането на „А” група

Снимка: БГНЕС

Лудогорецотново е на върха в класирането на „А” футболната ни група, след като не сгреши при домакинството си на Ботев (Враца) и след успех с 4:1 измести "Левски" от първото място в подреждането.

Попаденията за "орлите" реализираха Мирослав Иванов, Михаил Александров, Димо Бакалов и Иван Стоянов, а Шоко си вкара автогол.

Миро Иванов бе оставен непокрит при далечната греда и с глава засече в близкия ъгъл центриране от десния фланг за 1:0 в 19-ата минута. Димо Бакалов удвои преднината на шампионите в 30-ата минута след хубав пас на Шоко, а в 41-ата минута след добавка, Михаил Александров без проблем се разписа на празна врата за 3:0.

Последното попадение в полза на домакините пък падна в 80-ата минута, когато Иван Стоянов реализира след отлично изпълнен пряк свободен удар. Крайният резултат на ст. "Лудогорец Арена" оформи Шоко след нещастен автогол в 84-ата минута.

По този начин, "орлите" се върнаха на първото място и вече имат в своя актив 57 точки, Левски е втори с 55 точки. В следващия кръг, двата основни претендента за титлата имат сравнително тежки задачи. Шампионите приемат на своя стадион Черноморец, а "сините" гостуват на Локомотив (Пловдив).

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна