Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С празнично шествие видинчани отбелязват 1-ви май

Снимка: Архив
С празнично шествие на видинчани започна честването на 1-ви май в дунавския град.

В празничния концерт на откритата естрада в Крайдунавския парк се включиха видински професионални и самодейни художествени колективи. Като изрази задоволство от факта, че видинчани традиционно участват в Международния ден на труда, кметът на община Видин Герго Гергов отбеляза, че съвместно с местния бизнес полагат усилия да се намали безработицата в региона:

В рамките на малко повече от година са назначени към 600 души по общо 7 различни програми. Казвам го, защото макар и трудно, стъпка по стъпка Видин върви към своето по-добро бъдеще, където го очаква и Дунав мост 2, надявам се скоро и висше учебно заведение и нови инвестиции в земеделието и културния туризъм и още по-голяма популярност като атрактивна туристическа дестинация.

Довечера пред възстановения Паметник на свободата в Крайдунавския парк ансамбълът за народни песни и танци Дунав ще изнесе празничен спектакъл, а атракцията на вечерта ще бъде гастролиращо огнено шоу.

В Брегово е организирано общинско тържество. След като поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата, над 700 жители на 9-те съставни села в община Брегово се събраха на празнична трапеза, която ще продължи до късно вечерта с хора и танци.
По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна