Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект търси връзката между екологията и доброволчеството

Снимка: БГНЕС
40 млади еколози от Плевенска област в продължение на половин година усвояваха принципите на доброволчеството в опазването на околната среда. Това стана по проект "Дунавци" на сдружението "Еко Байкал", който се финансира от Националния център за европейски младежки програми и инициативи.

Проектът търси връзката между екологията и доброволчеството. Експертът Ива Мусова обяснява, че идеята е младите хора да бъдат научени какво е това доброволчество, как да се съберат деца от различни населени места, които не се познават, да се научат да работят в екип, да преодоляват конфликти, да защитават кауза, да формулират кауза и цел.

Доброволците, които се подготвят в общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в крайдунавското село Байкал, са на възраст от 16 до 29 години.

Екологът Иван Райчев, ръководител на проекта, твърди, че бъдещето е на младите доброволци:

Младите хора бяха научени как те със свои сили и отделено време да помогнат сами на себе си за реализирането на тази кауза, светът край тях да бъде по-чист, по-светъл, по-приятен, по-уютен и по-добър за живеене.

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна