Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейството на Тамерлан Царнаев не може да го погребе

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Общински служители от Кеймбридж, щата Масачузетс се обърнаха с молба към семейството на убития заподозрян за атаките в Бостън да не го погребват в градското гробище. Подобно е отношението и на повечето частни погребални агенции. 

26-годишният Тамерлан Царнаев беше застрелян по време на полицейска акция на 19-и април. Семейството му взе тялото, но не може да открие гробище, което да се съгласи да извърши ритуала. Чичото на Царнаев, Руслан Царни, е пристигнал в Уорчестър на около 60 километра от Бостън, където погребална агенция се е заела с традиционните приготовления, характерни за исляма. Засега обаче няма разрешение за използване на парцел.

За мюсюлманите кремацията не е възможна и семейството е решено Царнев да бъде погребан според обичая на територията на щата Масачузетс. Те ще търсят помощ от местния парламент за решаване на случая.

Същевременно малка група демонстранти протестираха пред погребалната агенция, заела се със службата. Те носиха плакати с надписи: Не го погребвайте на американска почва. Няколко души скандираха от автомобилите си, а един от тях заяви: Изхвърлете го от лодка, както направихте с Осама бен Ладен.

По публикацията работи: Младен Петков - САЩ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени