Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Постигнах нещо голямо, но трябва да остана здраво стъпил на земята

Снимка: Sportal

Само талантът не е достатъчен за победа над Новак Джокович, заяви Григор Димитров на пресконференцията след успеха със 7:6, 6:7, 6:3 на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, с която той стана първият български тенисист, победил действащ номер 1 в световната ранглиста на АТP.

Българинът добави, че за да бъде победен тенисист от ранга на Джокович, трябват много тренировки.

Тренирам именно за такива мачове, защо да не ги печеля? Чувствах се добре на корта. Бях уверен, че мога да се противопоставя на Новак през цялата среща. Готвих се здраво, прекарах часове тренировки, но точно това е целта преди големите турнири и големите мачове. Не само талантът помага да побеждаваш. Победата е страхотна за мен, но това е само един мач от втория кръг. Знам, че постигнах нещо голямо, но трябва да остана здраво стъпил на земята. Надявам се да играя срещу тенисисти като Новак още много пъти през следващите години. Никога не знаеш какво ще се случи в следващата среща... Трябва да си готов, да тренираш всеки ден. Днес нещата за мен наистина се получиха. Цялата битка в тези три сета беше страхотна и смятам, че и публиката остана доволна. Тайбрекът във втория сет беше много напрегнат. Той натисна при някои удари. Все пак това е Новак и можеш да очакваш всичко от него. Той игра страхотно в този тайбрек и аз не можех да направя много повече... Опитах се да остана позитивен. Вярвах в себе си. Мисля, че това беше искрата, която ми даде сили да вляза добре в третия сет, каза Димитров.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович поздрави Григор Димитров след драматичния мач. Сръбският ас призна, че победата на Димитров е напълно заслужена и изрази недоумението си от реакцията на публиката в Мадрид, която нееднократно го освирка. Ноле също така заяви, че здравословните проблеми са в основата на това да е далеч от оптималната си форма.

Истината е, че не можах да се подготвя по най-добрия начин за този турнир. Не търся оправдание за загубата. Хвърлих много сили, но Димитров беше по-добрият на корта и го поздравявам за победата. Той игра страхотно, сервисът му ме затрудняваше, а освен това умело сменяше темпото на игра. Нямам обяснение защо ме освиркаха. Не съм направил нищо нередно. Факт е, че Димитров игра доста атрактивно и вероятно това е причината публиката да застане на негова страна, сподели Джокович.

Той добави, че изкълчването на глезена му не е сериозно и няма да му попречи да участва на предстоящите турнири в Рим и Париж. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна