Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Капон: Тази вечер няма победители

Снимка: БГНЕС
Това са първите избори, на които се явяваме и очакваме с нетърпение резултатите, каза лидерът на ЕНП Мария Капон в ефира на БНР. Цялата кампания беше вадене на кирливи ризи.

Капон коментира още: Надявам се да има правоохранителна система, която да каже какво се случва. Видяхме, че може би за първи път ще имаме главен прокурор по действията, които наблюдаваме през последните седмици и наистина се надяваме да стигнат до край, за да видим какво се случва в МВР, какво е ставало на територията на България и извън нея.

Мисля, че няма победители тази вечер, защото статуквото е парите и монополите са тези, които отново са на политическата сцена, а всички хора, които протестираха само преди няколко месеца - не стана ясно какво се случи с тях, докъде ще стигнат и какви ще са резултатите. Смятам, че България се намира в много тежка ситуация и със сигурност има едни, които са загубили и това е върхушката на ГЕРБ, която беше узурпирала властта, защото в ГЕРБ също има много компетентни, има много свестни хора, които гласуват за ГЕРБ, защото искаха най-после в България да не е тази стара разединена десница, а да има модерна десница и аз съм убедена, че голяма част от тях претърпяха тежко разочарование, а една част от тях смятаха, че това е по-малкото зло - да гласуват днес за ГЕРБ, каза още лидерът на ЕНП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени