Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Сити" уволни Манчини, сменя го Пелегрини

Роберто Манчини бе уволнен като мениджър на "Манчестър Сити" след загубата от "Уигън" във финала за Купата на Англия
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на "Манчестър Сити" Роберто Манчини беше уволнен от клуба. "Сити" не успя да защити титлата си, която спечели миналия сезон и бе надигран на финала за купата на Англия от аутсайдера "Уигън". Освен това отборът отново не успя да преодолее груповата фаза на Шампионска лига, въпреки че разполага с един от най-скъпите отбори в света. Това засили спекулациите, че собствениците на "гражданите" ще се разделят с Манчини и тази новина стана факт.

Въпреки усилията на всички в клуба не успяхме да постигнем целите, поставени този сезон, с изключение на класирането за Шампионска лига. Този факт, комбиниран с необходимостта клубът да се развива във всички аспекти, ни накара да вземем решение да търсим нов мениджър за следващите сезони, се казва в
съобщението на клуба.

Фаворит за поста на Манчини е наставникът на "Малага" Мануел Пелегрини, който засега отрича да е преговарял с ръководството на "Сити". Помощник-треньорът Брайън Кид ще води "гражданите" в оставащите два мача до края на сезона, както и предсезонното турне в САЩ.

Роберто Манчини застана на кормилото на "Манчестър Сити" през декември 2009-а година след уволнението на Марк Хюз. Италианският специалист изведе отбора до титлата през миналия сезон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна