Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хофенхайм" запази мястото си в Първа Бундеслига

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на "Хофенхайм" запази мястото си в германския футболен елит. В среща-реванш от плейофите за Първа Бундеслига възпитаниците на Маркус Гиздол победиха "Кайзерслаутерн" с 2:1 като гост и триумфираха с общ резултат 5:2 след успех с 3:1 на собствен терен в първата среща.

Бяхме много концентрирани и дадохме малко шансове на съперника. Смятам, че и в двете срещи бяхме по-добрият отбор, коментира Гиздол.

49 780 запалянковци на "Фриц Валтер Щадион" се надяваха на обрат, за да видят "Кайзерслаутерн", който завърши трети във Втора Бундеслига - отново в елита, година след отпадането. Гостите обаче можеха да открият още след половин час игра, когато вратарят Тобиас Зипел повали в наказателното поле Кевин Воланд. Зипел обаче се реабилитира, като спаси изпълнената от Сеяд Салихович дузпа. Минута преди почивката обаче "Хофенхайм" все пак поведе. Вратарят на домакините успя да отбие удар на Салихович с глава в гредата, но топката отскочи право към Давид Абрахам, който отблизо я прати в мрежата с добавка.

Александър Баумьохан даде надежди на домакините в 65-ата минута, когато изравни от пряк свободен удар. Четвърт час преди края обаче датският защитник Яник Вестергаард реши всичко с втори гол за "Хофенхайм". Той се разписа с глава след центриране на Салихович.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна