Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият генерален директор на БНР встъпи в длъжност

Новият генерален директор на Българското национално радио Радослав Янкулов встъпи днес в длъжност. Той беше представен в Първо студио на радиото от досегашния ръководител на медията Валери Тодоров.

30 минути продължи срещата в Първо студио. Че оставя БНР в добро състояние и като медиен лидер, каза досегашният директор Валери Тодоров.

Радиото се превърна в институция с най-високо доверие. Радиото в момента е изключително стабилно. Ние наистина сме една институция с високо доверие, каза Тодоров.

Той представи новия генерален директор Радослав Янкулов като човек, който е живял и работил тук. И това ще е от полза, защото приемствеността е важна.

Роден съм в радиото, каза Янкулов:

Защото тук беше първата ми командировка в чужбина, тук беше първият ми футболен мач, тук бяха първите ми репортажи, защото тук намерих приятели. Роден съм в радиото, защото то стана до известна степен причина да се срещна със съпругата си, с която живея повече от 30 години. Тук се родиха двете ми деца, тук паркирах първата си кола, разказа Янкулов.

На евентуални въпроси за уволнения, назначения и размер на заплати Янкулов каза, че не обича думата уволнения. 

Ако трябва да отговоря по начина, по който този въпрос е зададен, трябва да използвам думата "уволнение", не я обичам, ще кажа "да, заплатите така", но в края на краищата дори тези неща под някаква форма някога в някакъв размер нещо да се случи, честна дума, това няма да е и не е никаква метла, никакъв реваншизъм. Това просто е част от живота, каза още Янкулов.

По публикацията работи: Светослава Кузманова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна