Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Пд) започна подготовка без нов собственик и старши треньор

Снимка: БГНЕС

Без яснота около собственик на клуба и старши треньор отборът на "Локомотив" (Пд) започна подготовка за новия сезон. Това стана ясно на пресконференция преди първата тренировка, на която почетният президент и спортен директор на пловдивчани Христо Бонев и Атанас Узунов разказаха за това как през последните десетина дни са обикаляли цялата страна, имали са делови срещи с бизнесмени и богати българи, но никой не е проявил интерес да издържа финансово "Локомотив" (Пд).

Христо Бонев и Атанас Узунов казаха, че преди няколко дни са имали среща в Сандански с 43-годишния бизнесмен Константин Динев, който е бивш собственик на клуба. Очаква се в близките няколко дни Динев да отговори дали ще се съгласи да поеме отново популярния пловдивски отбор.

Бонев и Узунов не говориха за евентуално привличане на нови футболисти в отбора, тъй като все още няма старши треньор.

След пресконференцията пред многобройни запалянковци Христо Колев, наричан "Бащата", и Петър Пашев изведоха 20 футболисти на първата тренировка на "Локомотив" (Пд) за новия сезон. В тренировката не взеха участие контузените Йордан Юруков, Костадин Марков, Ивайло Димитров и Атанас Атанасов.

Бразилецът Диего Фераресо ще се присъедини към отбора на 24-и юни. Няма яснота дали в отбора ще се завърне бившият голмайстор на "Локомотив" (Пд) Мартин Камбуров, играл за последно в ЦСКА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна