Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди протестираха в центъра на София

Няма задържани по време на снощния протест в София, съобщават от полицията
Снимка: БГНЕС

Хиляди се събраха на втория ден от протестите. Към 20.00 часа броят на протестиращите нарасна значително. Протестиращите скандираха: "Долу ДПС", "Оставка", "Мафия", "Избори". Протестът премина в шествие, което започна от площад "Независимост", продължи до Народното събрание, Орлов мост, след което хилядите събрали се да изразят недоволството си тръгнаха по бул. "Евлоги Георгиев" и се насочиха към НДК.



Близо 57 хиляди поддръжници е събрала в социалните мрежи идеята за нов протест на несъгласните с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Недоволните ще се съберат на протестен митинг пред сградата на правителството и пред общински центрове в страната.

Няма нормален гражданин, който да иска да бъде управляван от мафия и мафиотите. Не сме съгласни с назначаването на такъв човек на такава позиция. Това е Държавна сигурност, приемаме го буквално лично. Всички са против мутрите и в политиката и изобщо във властта. Това правителство обеща, че в крайна сметка няма да има никакви престъпници във властта. Не може една партия със седем процента да налага мнението си на цяла България, заявиха протестиращите в Ловеч.

Няма задържани по време на снощния протест в София, съобщават от полицията. От МВР допълват, че протестът е преминал без тежки инциденти и е приключил малко след полунощ.

От полицията уточниха за "Хоризонт", че нощта е преминала без тежки инциденти. Единствените опити за ескалация между участници в протеста и органите на реда бяха няколко хвърлени бомбички в краката на полицаите. Служителите на МВР обаче не реагираха и така не се стигна до безредици.

Между седем и десет хиляди души участваха в първия протест, обобщиха информацията от МВР. Най-масов е бил протестът пред сградата на Министерски съвет.

По публикацията работи: Николай Христов/Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна