Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ обсъжда възможността за вот на недоверие на кабинета във вторник

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ отрекоха обвиненията на Волен Сидеров, че са организатори на протестите. Възможността за вот на недоверие ще бъде обсъдена от ПГ на ГЕРБ във вторник.

Според Цецка Цачева протестите не са резултат от организация в партийните централи, а резултат от проваления модел на управление на Сергей Станишев. Тя обясни, че сред протестиращите има привърженици на ГЕРБ, но ГЕРБ няма да "яхва" протеста. От ГЕРБ осъдиха и поведението на Волен Сидеров, който, според Цецка Цачева, е извършвал груби провокации спрямо протестиращите и журналистите. ГЕРБ ще иска и изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев заради бездействието на полицията по това време.

Парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди и възможността за искане на вот на недоверие заради политиката за сигурност и назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. ГЕРБ ще влизат в пленарната зала, обяви Цецка Цачева, и ще настояват за промени в Изборния кодекс. От партията на Борисов ще настояват за мандат за гласуващите наши сънародници извън страната, БНБ да печата изборните книжа. ГЕРБ смятат, че трябва да се намали броят на подписите и депозитът за регистрация за издигане на независими депутати.

Призоваваме Пламен Орешарски да подаде оставка, 42-рото Народно събрание бързо да приеме поправки в изборното законодателство, предстоят ни предсрочни парламентарни избори, каза още Цецка Цачева.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна