Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО настоява за широка дискусия, целяща излъчване на експертно правителство

Снимка: БГНЕС

ВМРО настоява президентът да свика широка дискусия, на която да се определят приоритетите на страната и да бъде излъчено с консенсус експертно правителство.

ВМРО предлагат на този форум да участват партиите, преминали 1 % на последните избори, неправителствени и обществени организации. Според Красимир Каракачанов мандатът на правителството трябва да продължи до евроизборите, които да се проведат заедно с предсрочни парламентарни избори.

Настоящото правителство не е нито експертно, нито програмно. Защото не видяхме никаква ясна програма за борба с монополите за повишаване на доходите на българските граждани, а нито експертно, то си е чисто политическо правителство, една тройна коалиция. С прекомерно дразнещо участие на ДПС в изпълнителната власт. Ние не приемаме идеята, че провалилите се партии от сегашната тройна коалиция могат да бъдат успешно заместени от ГЕРБ. И не смятаме, че ГЕРБ могат да бъдат алтернатива. Те бяха 4 години на власт и видяхме какво можаха и какво не можаха да направят и как хората и срещу тях въстанаха. Но това правителство  е изчерпало със своя кредит на доверие и то трябва да подаде оставка, каза Красимир Каракачанов.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна