Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багдасаров: Не трябва да създаваме условия за вътрешнопартийни борби

Снимка: БТА
Ще е безотговорен акт и акт на слабост, ако в момента при желанието на всички да подкрепяме това правителство, за да може поне в близките месеци да даде този тласък на България, който всички виждат, че се стреми да го направи, ние сме длъжни да не стигаме до вътрешнопартийни борби. Това каза в предаването "Преди всички" депутатът от Коалиция за България Милко Багдасаров по повод предстоящия днес Национален съвет на БСП и въпроса дали на него ще се иска оставката на лидера Сергей Станишев. Той очаква днес да се случи откровен разговор за евентуална ревизия на отношенията с ДПС.

ДПС в един момент се вживя в ролята на управляващ. Има една непоносимост към ДПС. Тази непоносимост би трябвало в голяма степен да се оценя от нашите партньори. Не мисля, че е на етническа основа, най-малкото поради факта, че в тези избори на много места в страната, а и аз съм един от тези народни представители, които дойдоха с гласовете на много етнически турци. В този план искам да ви кажа, че когато бях в последните почивни дни в Кърджали, се срещнах с много от традиционните избиратели на ДПС, които също не приемат тази позиция на ДПС.

Това правителство е шансът на България. Само с това правителство можем да вървим напред, коментира Багдасаров и добави, че основната грешка на партията е била, че е взела решения в тесен кръг.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна