Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камило Плачи обявява състава за мачовете срещу Аржентина утре

Снимка: Sportal

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор Камило Плачи ще обяви 12-те волейболисти за мачовете от Световната лига срещу Аржентина утре вечерта. Италианецът заяви още, че либерото Теодор Салпаров ще играе на 90% срещу "гаучосите", но допълни, че има 2-3 колебания за състава:

Имам още един цял ден да реша с кои състезатели да играя тези два мача. За мен това е важно. С Аржентина ни предстоят два истински срещи, които ще са доста тежки. Това е един корав съпреник и труден за побеждаване. Но ние се готвим, тренираме добре и сме в прогрес на някои елементи. Ще видим какво ще се получи на срещите в събота и неделя. Като цяло прогесираме в посрещане, още от двата мача с Франция имаме прогрес. Сега разполагаме и с Теодор Салпаров, който се върна в състава. Той тренирава наравно с отбора. Започваме да тренираме системите в посрещане по друга схема. Защото между отделното  посрещане определено си има разлика. На 90% съм решил, че Теди ще играе. Той е добре физически, само трябва да си върне ритъма на игра. Затова, ако няма проблеми, той ще бъде на терена. Мислил съм за варианта Теди да е либеро, а Мартин Божилов да влиза в посрещане. Всички опции могат да се използват, но трябва да знаеш коя опция е полезна. Имам 2-3 колебания за състава, но ще реша до утре вечер. Важно е да избера стартовия състав и да реша как ще въртя играчите. Сега вече правим по-пълноценни тренировки, защото предварителната едномесечна подготовка дава резултат. Но знаете, че ще имаме все по-силни съперници. Така, че на игрището ще можем да разберем как и колко сме израснали. Това няма нищо общо със загубата или победата. Това са различни неща. Мачовете са най-добрата подготовка за всеки голям турнир, надявам се да изиграем два хубави мача. Не е възможно Аржентина да пристигне с втория си състав. Отборът-домакин на финалите винаги трябва да играе силно, за да се подготви добре. Ние искаме да играем на ниво. Знаем, че аржентинците са един много корав отбор. Изпитахме доста трудности срещу тях през миналия сезон. Аржентина има три загуби и една победа от общо четири мача с Бразилия и САЩ. Гледам тези двубои, защото ни помагат в работата. Аржентина играе много добре без Факундо Конте, защото намериха различна тактическа постройкаФедерико Перейра вече играе на друга позиция. Аржентина има добро посрещане и двама отлични разпределители. Двете ни победи във Франция ни дават възможност да бъдем по-спокойни.

Плачи се спря и на промените в точковата система във волейбола, според която геймовете ще завършват на 21-та, а не на 25-та точка.

По-възрастните трудно приемаме промените. Не знам какво точно ще се промени при смяна на точковата система. Със сигурност ще има промени в начина на тренировка, ще даваме почивка на състезателите по различно време. Техническите паузи ще бъдат в различни моменти. Сега съм по-отворен към новостите в играта.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна