Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два пъти по-голямо количество лекарства са закупени за Онкологията тази година

Снимка: БГНЕС

Два пъти по-голямо количество лекарства са закупени за Специализираната болница по онкология от началото на годината. Това твърдят от Българския пациентски форум и посочват, че от три години няма сигнали и оплаквания от онкологично болни за непроведено лечение. Поводът за коментарите са кадровите промени в болницата и протестите, които текат от миналата седмица.

Българският пациентски форум се присъединява към протестите на лекарите от Специализираната болница по онкология срещу назначението на доц. Петранка Троянова в Борда на директорите.

От организацията смятат, че назначението е политическо и търси целенасочен конфликт с изпълнителния директор доц. Здравка Валерианова.

Пациентите подкрепят досегашното ръководство, защото твърдят, че от началото на годината са закупени два пъти по-голямо количество лекарства, което от своя страна е дало възможност за лечението на два пъти повече болни. Освен това, според тях, от три години няма нито един подаден сигнал за непроведено лечение.

Едновременно с това от Пациентския форум обвиниха министър Таня Андреева в политическо кадруване и посочиха, че като директор на Болница "Шейново" по неофициални данни лечебното заведение се е оказало на загуба с между 1 и 2 милиона лева.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна