Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски” започна с равенство участието си в Лига Европа

Снимка: Архив

„Левски” започна с равенство участието си в европейските клубни турнири, след като завърши 0:0 срещу казахстанския „Иртиш” в първия си мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа.

"Сините" направиха редица пропуски пред своя публика и дори изпуснаха да реализират дузпа през второто полувреме. Португалският нападател Жоао Силва, който бе заменен в началото на втората част от Базил Де Карвальо, имаше шанс да открие резултата на три пъти през първата част. Сериозен шанс да отбележат попадение имаха още новото попълнение Кевин Бру, Кристовао Рамос и Гари Родригес, но стражът на гостите Котляр се представи на ниво и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

През втората част в игра на мястото на Владимир Гаджев се появи младият Антонио Вутов. Казахстанският тим пък получи няколко подаръка от страна на българската защита, а само липсата на концентрация попречи на играчите на гостуващия тим да се разпишат във вратата на Пламен Илиев. В 76-ата минута Родригес центрира в наказателното поле на „Иртиш”, където Кулибали свали с ръце Базил де Карвальо, а съдията Гринфелд посочи бялата точка. Карвальо застана зад топката, но ударът му бе спасен от Котляр.

Треньорът на „Левски” Николай Митов не отдаде особено значение на нулевото равенство  и изрази своята увереност, че реваншът в Казахстан ще бъде успешен за "сините" и те ще продължат напред:

Изпуснахме да победим в мач, в който владеехме повече топката. Не успяхме да си вкараме положенията. Изпуснахме и дузпа. В началото имахме 3-4 положения, след което те се затвориха. През второто полувреме трябваше да сме по-настоятелни. Нищо, има втори мач. 0:0 е по-добър резултат, да няма гол. Мисля, че там ще играем още по-силно. Не ме интересува как ще играе Иртиш. Те се добър отбор, добре групиран. Ние можем да се представим по-добре. Не се опасявам, че може да отпаднем. Всеки мач вдигаме нивото. Кевин Брю се включи добре.

Президентът на „Левски” Тодор Батков коментира след мача:

Липсваше ни късмет. Нищо не е решено. Още сме в етап на подготовка. Независимо от това аз съм оптимист до последно, защото се видя, че ние сме по-добрите.

Спортният директор на „Левски” Наско Сираков призна, че не е доволен от видяното на терена:

Не може да сме доволни, щом не сме спечелили на собствен терен. Трябва да се възстановяват играчите. Доста има какво да се желае. Не е това играта, която искам да виждам. Дори и с тази игра обаче можехме да победим. Иртиш не ни затрудни, сами се затруднихме. При всички положения трябва да вкараме гол, ако искаме да продължим. Всички играят в защита, но човек като Станислав Ангелов не бива и не трябва да допуска такива грешки. Пътуването не е чак толкова тежко, просто трябва футболистите да играят добре. Във футбола всичко е възможно, но не ми се иска да приключваме още сега. Имаме по-качествени играчи и трябва да го покажем в реванша. Треньорите трябва да проведат една нормална и спокойна подготовка през тази седмица. Нямаше да се качвам на самолета за реванша, ако не съм уверен, че ще продължим. Надявам се да успокоим феновете след втория мач.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна