Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак взехме само гейм на Бразилия

Националите ни загубиха и второто си гостуване на Бразилия в Световната лига с 1:3 гейма
Снимка: FIVB

 

България загуби за втори път с 1:3 гейма като гост на Бразилия във втория мач между двата отбора от група "А" на Световната лига по волейбол. Поражението оставя "трикольорите" на второ място във временното класиране, преди изиграването на останалите срещи от групата. До момента българският отбор има актив от 14 точки, а бразилците са с пет точки повече. На трета позиция е съставът на САЩ с 12 точки.

"Лъвовете" имаха превъзходство през цялата първа част и закономерно поведоха в резултата при 25:19 след коварен начален удар на Тодор Скримов. Вторият гейм започна равностойно, но домакините поведоха с 16:14 при второто техническо прекъсване. След това "селесао" увеличи аванса си и изравни след 25:21.

Бразилия поведе 5:1 в самото начало на третата част и смените в българския състав не помогнаха срещу силната игра на домакините в атака. Бразилците поведоха в мача при 25:17 в гейма и отново потвърдиха, че са основни фаворити за спечелване на първото място в групата. Четвъртата част премина при превъзходство на Бразилия. "Селесао" взе аванс от 13:7, въпреки равностойното начало на гейма, и до края контролираше изцяло събитията на полето, печелейки с 25:19 и 3:1.

Най-резултатен в мача беше Леандро Висото с 18 точки. За България нападателят Цветан Соколов завърши с 14 точки, а капитанът на тима Тодор Алексиев реализира 10.

Поражението от Бразилия, дошло след близо два часа игра, е трето за България в тазгодишното издание на Световната лига. През следващата седмица българският отбор е домакин на Полша във Варна.

Бразилия - България 3:1 (19:25, 25:21, 25:17, 25:19)

Състави:
Бразилия: Бруно Ресенде 4 точки, Леандро Висото 18, Данте
Амарал 8, Рикардо Лукарели 14, Маурисио Соуса 11, Лукаш Сааткамп
16, Алан Домингош-либеро (Уолъс де Соуса 3, Вилям Аржона,
Алмейда Боргеш)
България: Георги Братоев 3 точки, Цветан Соколов 14, Тодор
Алексиев 10, Тодор Скримов 3, Виктор Йосифов 6, Стоян Самунев 7,
Теодор Салпаров-либеро (Николай Пенчев, Данаил Милушев 4,
Добромир Димитров, Мирослав Градинаров 6)

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна