Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вратарят на "Иртиш": Трябва да играем задружно, ако искаме да отстраним "Левски"

Снимка: БГНЕС

Футболистите на "Иртиш" (Павлодар) трябва да играят задружно, за да победят "Левски" и да се класират за втория предварителен кръг на "Лига Европа", категоричен е в интервю пред медиите вратарят на отбора Вячеслав Котляр, който спаси дузпа на Базил Де Карвальо при нулевото равенство в София. Реваншът между двата тима е насрочен за четвъртък от 16 часа българско време.

Вячеслав, мачът в столицата на България беше доста тежък, но вие не позволихте да бъдете победени.

Ние играхме изключително концентрирано и не допускахме възможността за загуба, въпреки че пътят до София беше много тежък. Това обаче нямаше как да бъде извинение за нас и ние дадохме всичко от себе си. Така Котляр коментира мача в България.

Той сподели, че павлодарската делегация в София е била приета перфектноДомакините ни направиха много добро впечатление. Спахме в хубав хотел, имахме добър транспорт, а на ръководството на клуба беше даден "Мерцедес", бизнес класа. На тренировката пък ни позволиха да останем час и 20 минути на терена, вместо гарантираните 50 минути. В статистиката от мача прочетох, че на стадиона са присъствали между 10 и 11 хиляди зрители, но останах с впечатлението, че те са повече от 30 хиляди. Феновете подкрепяха своя тим много активно. Зад моята врата имаше 6-7 хиляди, които пееха много силно, дори крещяха. Имаше един момент, в който просто се обърнах към тях и от там се чу страшен грохот.

Котляр подчерта, че това не го е смутило, стигнало се е до равенство, защото аз не изпадам лесно в паника.

На въпрос как се чувства в мач, в който играта се води пред неговата врата и се налага да се намесва често, стражът на "Иртиш" каза: Не е лесно, когато съперникът има владение над топката и застрашава постоянно вратата ми. Трябва да отбележа обаче, че момчетата в защитата играха самоотвержено и не много топки бяха реална заплаха за нашата врата. А към тяхната стреляхме шест пъти. Момчетата се потрудиха много в този мач. А при изпълнението на дузпата, се наложило просто да отгатне накъде ще стреля българският футболист: Когато играчът на "Левски" постави топката на бялата точка, аз веднага реших, че той ще я бие вдясно. Любопитно е това, че другият наш вратар Никита Калмиков беше снимал изпълнението на удара със своя телефон, а на клипа се чува как казва няколко пъти "вдясно". Предвидихме го.

Трябва да играем така, както го направихме в София - 11 трябва да бъдат един. Трябва да бъдем обединени пред нашата цел. Така Котляр отговори на въпроса как отборът ще преодолее "Левски". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна