Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леонардо напуска "Пари Сен Жермен"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бразилецът Леонардо подаде днес оставка от поста спортен директор на футболния "Пари Сен Жермен", а оставката му влиза в сила след края на трансферния период във Франция, тоест на 2-ри септември, съобщи днес парижкият футболен клуб в комюнике. Ръководството на клуба съжалява за това решение, но го уважава, съобщи в днешното комюнике шампионът на Франция по футбол. Ръководството на клуба му благодари за забележителната работа, за да се направи в Париж европейски клуб от най-висок ранг, и му желае да продължи с успех блестящата си кариера.

Леонардо е на този пост от юли 2011-а година. През миналия сезон той привлече големи футболисти в ПСЖ като Златан Ибрахимович, Тиаго Силва и Дейвид Бекъм. Апелативната комисия на френската футболна федерация увеличи на 1 година срока за дисквалификация на Леонардо за това, че блъсна главния съдия Александър Кастро след края на мача от френския шампионат "Пари Сен Жермен" - "Валансиен" /1:1/.

Първоначално бразилецът бе дисквалифициран за 9 месеца, но след това срокът бе увеличен на 1 година. Това означава, че на Леонардо е забранено да седи на резервната скамейка на отбора и да влиза в съблекалнята и е лишен от правото да изпълнява професионалните си задължения като спортен директор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна