Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вежди Рашидов: Това правителство е реваншистко

Снимка: БГНЕС

"Българският Лувър", такъв абсурд в живота си не съм виждал - това са думи на министъра на културата Петър Стоянович, който обясни, че за довършване на бъдещата художествена галерия са необходими още 50 милиона лева.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви, че това правителство е реваншистки настроено и има задача да оплюва ГЕРБ непрекъснато.

Но много по-трудно е човек да направи нещо. Но това, че се говорят пълни глупости, ме накара да отговоря днес. 27 милиона европейски пари се превеждат при акт 16, когато се завърши музеят, тези пари ще ги преведе сегашното ръководство, но аз съм ги осигурил. А това, че трябва да има оборудване - пожелавам му да бъде 4 години министър, всяка година да намира пари за култура. В негови ръце са тези 27 милиона, не са в мен. Второ, вие като си направите къща, една година ли чакате да изсъхне? Той може да каже каквото си иска. България трябва да има музей и аз като художник бих се радвал българската култура да намери своя музей. Това за мен е големият напън за говорене.  

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна