Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участниците в контрапротеста критикуваха медии

Снимка: БГНЕС

За пореден път в София се проведе митинг в подкрепа на кабинета "Орешарски". Протестиращите заявиха, че ще да се събират, докато продължават и протестите срещу правителството.

Митингът започна с критики срещу българска медия за начина на отразяване на тези протести. Състоя се и разгорещена полемика на тема "Медии, начини на отразяване на протестите, начин на протестиране". Ораторите призоваха медиите да не насъскват срещу правителството хората, които са поканени за коментар в техните студиа.

Протестиращите негодуват и срещу това, че всеки ден има провокации на пилоните на НДК. Те са подали оплакване до столичната Регионална здравна инспекция за шума от протестите срещу правителството и чакат отговор в десетдневен срок. Утре те ще се съберат в десет часа пред френското посолство, на мирен и тих протест, според думите им, защото посланикът на Франция се е намесил във вътрешните работи на страната като е подкрепил протеста срещу правителството.

Продължават и двете подписки в подкрепа на кабинета, в която са събрани повече от 200 хиляди подписи и тази за оставката на президента Росен Плевнелиев, в която само в София подписите са около 12 хиляди. Предстои двете подписки да бъдат внесени в края на следващата седмица и тогава ще бъде дадена официална информация.

По публикацията работи: Мила Младенова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна