Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Oсми ден от спасителната операция по издирването на двамата миньори в мина "Ораново"

Снимка: БГНЕС

Започна осмият ден от спасителната операция по издирването на двамата миньори в мина "Ораново". Не са потвърдени към момента първоначалните предположения за местонахождението на двамата затрупани.

В отминаващото денонощие екипите работят основно по укрепване на галерията, която беше затрупана по все още неизвестни причини. Достигнат е 30-ият метър. Остават около 20 метра. Първоначалните предположения за евентуалното местоположение на издирваните миньори Николай и Иван не се потвърждава към момента.

По неофициална информация миньори от "Ораново" настояват институциите да огласят истината за застраховките им, за които би трябвало да се погрижи ръководството на мината. От Инспекцията по труда в Благоевград уточниха, че за тази година миньорите имат застраховки.

Според друга непотвърдена информация снощи около 22 часа е имало по-сериозно изтичане на метан и запалване. Спасителните екипи са били изведени и работата е била преустановена в галерията. Ако това е вярно, означава, че докладите, които областният управител Муса Палев получава, са некоректни. Той научи тази информация от журналистите.

Ръководството на рудника трябваше да се срещне с журналистите около 9.30 часа, но това така и не се случи. Информация за ситуацията се очаква към 16 часа.

По публикацията работи: Димитър Филипов - Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна