Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново червен код за жеги в цялата страна

Снимка: Ани Петрова

Червен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за всички области на страната.

Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове главно над Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 37° и 42°, в София – около 36°-37°.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в масивите от Западна България, ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 33°, на 2000 метра – около 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 36°. Температурата на морската вода е 27°-29°. 


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна