Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Муса Палев: Спасителните екипи в мина "Ораново" продължават укрепването на галерията

Снимка: БГНЕС

Спасителните екипи в мина "Ораново" продължават укрепването на галерията, за да продължи операцията по издирването на двамата миньори. Областният управител на Благоевград Муса Палев заяви:

През изминалата нощ, както и предполагахме, спасителната операция се е извършвала основно в разклона на кръста на Б разклонение, където има нарушени изключително сериозно укрепителни съоръжения. Там е пробивът. Съвсем близо сме до пробива, който предполагахме, че е на Б разклонение. Приоритет номер 1 е сигурността на миньорите и на спасителите, които работят под земята. Не трябва да правим никакви рискове. Трябва да сме сигурни в укреплението, за да не рискуваме когото и да е било от момчетата долу. Продължават да работят момчетата. Преди малко влязоха и двамата инженери да проверят на място каква е ситуацията. Както и очаквахме, там е най-трудното, което се появи пред самите спасители. Течът е на етапи. По-рядка е калта, отколкото беше досега, което означава, че сме съвсем близо до пробива.

Напредва се бавно, допълни Муса Палев и каза, че се поддържат контактите с близките на Иван и Николай:

Виждаме се и аз лично съм говорил с тях и ръководството на мините и колегите от полицията. Засега не са казали, че имат нужда от нещо. Единственото, от което имат нужда, и аз ги разбирам, е да намерят своите близки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна