Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САС решава окончателно дали да бъде отстранен от длъжност Филип Златанов

Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще решава окончателно дали да бъде отстранен от длъжност председателят на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, както иска прокуратурата. В полза на остраняването му вече се произнесе Софийският градски съд, но Златанов обжалва.

Собственикът на най-коментираното тефтерче отрича то да е било за поръчки. Присъствието на имена от различен калибър, цвят и професионално положение с указание за бърза или отложена работа по сигнали за конфликт на интерси той обясни с маниера си на работа:

Това са неща, които съм си ги мислил и съм ги драскал в различни периоди от време. Аз, като юрист и като член на комисията, си задавам много въпроси, когато работя. На мен през цялото време ми хрумва нещо, докато работя. Миналата година сме имали 500 сигнала.

Да бъде "отложено", "оправен" или "ударен" пишеше срещу имената в тефтерчето, които прокуратурата избра да прожектира на журналистите. Според Златанов "да бъде ударен" означавало да бъде установен конфликт на интереси.

На въпрос какво означават абревиатурите И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б., Златанов отговори:

Това са мои записки, бележки и драсканици.

Предположенията са, че става дума за Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Засега потвърждение няма, но пък има една знакова политическа оставка. Тази на Искра Фидосова.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна