Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Симитли е тягостна, търсенето продължава

Снимка: БГНЕС

В рудник "Ораново" продължава издирването на двамата миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров. 11-и ден съдбата им остава неизвестна. Миньори и спасители напредват без затруднения по обходен път към мястото на срутването. Новата галерия, която се изгражда, е разположена П-образно на затрупаната. От трасето с дължина 30-ина метра остават още 22.

Тягостна е обстановката в Симитли след трагедията в мината, каза кметът Апостол Апостолов:

Хората са покрусени, тежко им е да говорят. Много е тягостна обстановката като цяло в цялата община. Коментират се доста неща в общината, в града. За мен единственото и най-важното е да се спре смъртта в рудника. Не може това да продължава безконечно.

Кметът на Община Симитли има критики към условията на работа в рудник "Ораново". По повод обвиненията, че е привърженик на затварянето му, Апостолов заяви:

Тъй като непрекъснато напоследък се опитват да всяват някакво напрежение сред хората, които работят в рудника, и да се казва, че кметът на общината иска да затвори мината и вие да останете без препитание, аз на този въпрос бих отговорил, че предпочитам миньорите да са живи и да ме мразят, отколкото да ме обичат и да са мъртви.

По публикацията работи: Кети Тренчева - Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна