Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна емисия на БНР - 8 часа - 27.07.2013

Снимка: Архив

 

Нови 3 мача от футболното ни първенство в "А" група предстоят тази вечер - от 18 часа "Черно море" приема "Славия", от 18 и 30 играят новаците "Нефтохимик" и "Любимец", а от 20 часа е двубоят между "Лудогорец" и "Черноморец". Двубоите ще следим в предаването "Спорт и музика" по Хоризонт след 18. Утре играят "Ботев" Пловдив - "Пирин" Гоце Делчев и "Левски" - "Локомотив" Пловдив, а в понеделник "Берое" - ЦСКА. Снощи, в първата среща от втория кръг, "Литекс" победи като гост "Локомотив" София с 2:0.

Футболният сезон в Германия започва със супердербито "Борусия" Дортмунд - "Байерн" Мюнхен. Двата тима ще играят за Суперкупата на страната тази вечер от 21 и 30 в Дортмунд.

Антоанета Стефанова ще срещне Даулите Дейманте от Литва в 5-ия кръг на европейското първенство по шахмат, което продължава в Белград, Сърбия. До момента Стефанова има 3 точки и половина в актива си.

Националният ни отбор по баскетбол за юноши до 18 години ще играе срещу състава на Босна и Херцеговина в поредния си мач от европейското първенство дивизия А в Рига, Латвия. Възпитаниците на Георги Младенов са със 7 поредни загуби в първенството и се нуждаят от две победи до края, за да останат в дивизията.

В Казанлък, в мач от 4-ия кръг на Балканиадата за младежи до 16 години, младите ни волейболисти ще играят от 18 часа срещу отбора на Албания.

В Стара Загора с участието на над 450 състезатели от 12 държави започва Балканиада по лека атлетика. Нашият отбор ще бъде представен от най-добрите си атлети в момента, сред които Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Георги Иванов, Мирела Демирева и Радослава Мавродиева.

В София продължават Олимпийските игри за глухи спортисти - днес започват състезанията в бадминтона, баскетбола, плажния волейбол, футбола, стрелбата, тениса и волейбола.

26 екипажа са подали заявки за участие в поредния кръг на националния ни шампионат по автомобилизъм - рали "Твърдица". Състезанието започва тази вечер в 19 и 30 и ще приключи в неделя около 17 часа.

Квалификациите за място в стартовата решетка преди неделното състезание за Голямата награда на Унгария - пореден кръг от шампионата във Формула 1 са по-късно днес. В първите две тренировки най-добри времена дадоха пилотите на "Ред Бул" Себастиан Фетел и Марк Уебър.

В Барселона продължава световното първенство по плувни спортове.
По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени