Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

32-ри ден на протести в защита на правителството

Снимка: БГНЕС
Пред Националния дворец на културата в София се проведе традиционната демонстрация в подкрепа на кабинета "Орешарски".  В 32-рия пореден ден се събраха около стотина души.

Вчера привържениците на кабинета "Орешарски" обещаха днес да са повече. Те заявиха, че ще дойдат още 400-500 души от Северна България. Засега обаче няма такава тенденция. Може би причина за това е и топлото време, както и умората от срещата на Бузлуджа вчера, казаха участниците в митинга вчера.

357 000 подписа от цялата страна са събрани в подписката в подкрепа на правителството и още 20 000 са събрани на Бузлуджа. 47 хиляди души са сложили името си в подписката за оставката на президента, отчетоха привържениците на кабинета "Орешарски". По думите им в сряда следващата седмица, те ще имат среща със Сергей Станишев, на която ще решат на коя дата в края на септември или началото на октомври ще внесат подписката в подкрепа на правителството в НС.

Участниците в контрапротеста се извиниха на Столична община заради изявленията си в последните дни, че е имало забрана да озвучават митинга, което отрекоха от общината.
По публикацията работи: Мая Данчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна