Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на правителството отново се събират пред НДК

Снимка: БГНЕС
За четиридесети път привържениците на кабинета на Пламен Орешарски се събират пред пилоните на НДК. Заради горещото време все още няма много протестиращи. 

В летните горещини и във времето за отпуски на пилоните на НДК редиците на хората, които подкрепят правителството на Пламен Орешарски значително оредяха, но исканията им остават.

В понеделник подкрепящите кабинета отменят проявите си заради деня на траур за загиналите миньори в рудник Ораново. Във вторник от 10 часа те ще протестират мирно пред столичната община и ще настояват за отмяна на концесията на Софийска вода. Събиранията на пилоните минават на летен график. Във вторник, четвъртък и неделя. Подкрепящите правителството ще пътуват във 12 града от страната, посочи говорителят Стоян Борисов:

Там има нереализирана подкрепа за нашите начинания, хората имат големи надежди към това правителство и не се страхуват да ги изкажат.

В петък те ще дадат пресконференция:

Има доста голямо неразбиране в общественото пространство кои сме ние. Искаме да кажем истината, не представляваме никоя политическа сила, ние сме хора с най-различни убеждения, а някои дори и без убеждения искат да има ред и спокойствие в държавата.

По публикацията работи: Мила Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна