Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна емисия на БНР - 18.00 часа - 08.08.2013

Снимка: Архив

 

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор Любослав Пенев обяви групата с футболисти от българското първенство, на която ще разчита за контролната среща с Македония на 14 август в Скопие. В състава попаднаха вратарите Николай Михайлов, Владислав Стоянов и Пламен Илиев, защитниците Йордан Минев, Йордан Христов, Николай Бодуров, Илия Миланов, Александър Александров, Веселин Минев, Иван Иванов и Петър Занев, халфовете и нападателите Владимир Гаджев, Светослав Дяков, Георги Илиев, Мариан Огнянов, Христо Златински, Тодор Неделев, Георги Миланов, Станислав Манолев, Венцислав Христов, Илиан Мицански, Александър Тонев и Ивелин Попов.

Футболният "Лудогорец" ще играе срещата си от плейофния кръг на Шампионската лига на Националния стадион "Васил Левски" - това стана ясно от изявление на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева. Според нея Националният стадион е единственото спортно съоръжение, лицензирано от УЕФА за футболни мачове, затова на него ще се играе футбол. От своя страна ръководството на "Лудогорец" благодари на министъра на спорта Мариана Георгиева за цитирам "бързата намеса и адекватните действия по казуса с използването на "Васил Левски" и покани министъра на следващия мач на тима в европейските клубни турнири.

И още по темата - УЕФА разрешава смяна на домакинството и ние смятаме, че това е най-правилното решение. Това се посочва в позиция на организаторите на концерта на Роджър Уотърс в България от "София мюзик ентерпрайсис". Ако жребият отреди българският шампион да бъде домакин в реванша на 27 или 28 август, отборът няма да може да домакинства на територията на България заради концерта на 30 август.

Жребият за плейофите на Шампионската лига е утре от 13 часа в Нион, като евентуалните съперници на "Лудогорец" са "Базел" от Швейцария, "Селтик" от Шотландия, "Стяуа" от Румъния, "Виктория" Пилзен от Чехия и "Динамо" Загреб от Хърватия.

Вратарят Райс М'Боли се завърна във футболния ЦСКА. Стражът на националния отбор на Алжир, който игра 2 пъти под наем в клуба, подписа договор за три години с тима. Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров освободи двамата юристи Радостин Василев и Кирил Калинков. Основната причина за действията на ръководството на тима е, че двамата са допуснали забавяне на десетки дела, които в крайна сметка са довели до финансови загуби за дружеството.

Швейцарският шампион "Базел" потвърди на официалната си страница в интернет трансфера на българския национал Иван Иванов. Защитникът, който досега играеше за "Партизан" Белград, премина медицинските тестове и подписа личния си договор. Контрактът е за три години с възможност за удължаването му с още една. Според правилата на Шампионската лига, Иван Иванов ще може да играе за своя втори клуб този сезон, след като преди два дни носеше екипа на "Партизан" в двубоите срещу "Лудогорец".

Линда Зечири отпадна в третия кръг поединично на световното първенство по бадминтон в китайския град Гуанчжоу след загуба от тайванката Цу Ин Тай с 13:21 и 16:21. След тази загуба българското участие на световното първенство по
бадминтон приключи.

Още две български двойки се класираха за четвъртфиналите на световното първенство по гребане за юноши и девойки в Тракай, Литва. Иван Мотерников и Рангел Кацарски на двойка без кърмчия ще участват на четвъртфиналите, след като заеха второ място във втора репешажна серия, а Десислава Георгиева достигна до четвъртфиналите на скиф при девойките, след като зае трето място в своята първа серия.
По публикацията работи: Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени