Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЗНС и СДС се присъединиха към Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

Партиите БЗНС и СДС се присъединяват към Реформаторския блок. Така политическите сили, подкрепили проекта, стават седем.

Участниците в новия политически проект определиха своята голяма цел - да бъдат гарант за честно управление. Все още обаче е рано да се говори за редене на листи. Ръководствата на СДС, БЗНС, ДСБ, "Синьо единство", "България на гражданите", "Зелените" и "Свобода и достойнство" декларираха, че целта на сътрудничеството е постигане на предсрочни парламентарни избори, коментира Радан Кънев от ДСБ:

Първото място в следващите предсрочни парламентарни избори. 

Председателят на СДС Божидар Лукарски обясни:

Ние успяхме да изгладим каквито противоречия сме имали с колегите от Реформаторския блок и да стигнем дотук. Ние в СДС имаме мястото, имаме общите идеи с хората и партиите в Реформаторския блок. Държа да уточня, че има условие така подписаното споразумение да получи санкцията на нашия Национален съвет, който е най-висшият орган в партията.

Борислав Сандов от "Зелените" обаче уточни, че подписаното споразумение не е коалиция между седемте десни партии. 

На този етап е рано да се говори за предизборна коалиция поради факта, че в самия Реформаторски блок не сме стигнали докрай с тази идея. Нашата цел е това правителство да подаде оставка, работим за разширяване на Реформаторския блок с демократични организации, с граждански обединения.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени