Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25-годишен строител загина по време на работа в София

Снимка: БГНЕС

25-годишен строителен работник е загинал, а двама негови колеги са били ранени на строителен обект в столицата, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал около 9 ч. тази сутрин на строеж на 8-етажна офис сграда, намиращ се на улица "Атанас Дуков", близо до болница "Токуда".

Работници на "ДАГ инженеринг" ЕООД, сред които и загиналият млад мъж са правили хидроизолация в основите, а от другата фирма са правили кофраж и арматура на кота 0. Точно тогава е пропаднал кофражът и за нещастие пострадалият е бил под него и е бил затрупан.

Обстоятелствата, довели до трагедията, още се изясняват, но според директора на дирекция "Контрол по строителството" в Столична община Влади Калинов армировката е била по-тежка и кофражът, който не е бил направен за такъв товар, е поддал и се е срутил.

Самият той по никакъв начин няма вина за случилото се, съобщи Сотир Лазаров, главен инспектор в столичната дирекция на Инспекцията по труда след проверка на обекта. Пострадалият не е имал трудов договор, останалите работници твърдят, че имат, но предстои да се направят справки и за тях, добави Лазаров.

Ранените работници са прегледани във Военномедицинска академия. Те са с леки наранявания и са освободени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени