Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юсейн Болт с трета световна титла на 200 метра

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Юсейнт Болт спечели третата си поредна световна титла на 200 метра. Представителят на Ямайка, който в руската столица грабна златото и на 100 метра, отново беше над всички във финала и стигна до върха с най-добър резултат в света за сезона от 19 секунди и 66 стотни.

Това е и общо седма световна титла за Болт на открито. Той има три световни титли на 200 метра и по два пъти е печелил златните отличия на 100 метра и с щафетата на Ямайка на 4 по 100 метра.

Болт стана и първият атлет в историята с три златни медала от световни първенства на половин обиколка. Досега той делеше първото място с Майкъл Джонсън и Калвин Смит.

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон през миналата година Уорън Уейр изравни личния си рекорд от 19 секунди и 79 стотни и донесе втори медал на Ямайка.

Дебютантът на световно първенство Къртис Мичъл (САЩ) направи впечатляващи последни 50 метра и спечели бронозвия медал с 20 секунди и 04 стотни.

Болт има възможност да спечели трето злато в Москва, ако щафетата на Ямайка триумфира на 4 по 100 метра утре.

Световният рекордьор събра пълния комплект златни отличия на световното в Берлин през 2009-а, както и на Олимпийските игри в Пекин през 2008-а и Лондон през 2012-а година. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!