Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската полиция анализира нови данни около смъртта на принцеса Даяна

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Скотланд Ярд заяви, че анализира нова информация за смъртта на принцеса Даяна и Доди ал Файед през 1997-а, съобщи Би Би Си. Информацията е била подадена на полицията от родителите на бивш войник и се смята, че съдържа данни, че смъртта на Даяна и Доди е поръчана от британския военен елит. От лондонската полиция уточниха, че не става дума за ново разследване на случая.

Дики Арбитър - бивш говорител на кралица Елизабет II, подчерта, че подобни слухове излизат около всяка годишнина от смъртта на принцесата на 31-ви август. Подобни неща се чуват всяка година преди годишнината от смъртта на принцесата на Уелс Даяна. Мисля, че полицията разследва всичко щателно преди следствието, франзуците също разследваха подробно и всички стигнаха до едно и също заключение. Не смятам, че някой се съмнява в него.

Теорията, че катастрофата е резултат от конспирация и че е ръководена от MI6, беше лансирана от бащата на Доди - Мохамед ал-Файед още след самия инцидент.

Следствието от 2008-а обаче заключи, че Даяна и Доди са загинали заради "престъпното нехайство" на шофьора им, който е бил пиян по време на катастрофата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна