Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корман Исмаилов: Трябваше да има представители на медиите на вечерята ифтар

Снимка: БГНЕС

За пръв път присъствам като гост на такова мероприятие, така високо уважено от българския държавен глава. Бях гост на Главното мюфтийство, не съм бил част от делегация. Не знаех кои ще бъдат другите гости. Знаех, че ще има гости от чужбина, че президентът ще дойде, но от страната имаше над 500-600 души. Имаше хора -близки до ДПС, но нямаше хора от висшето ръководство, те са имали покани, но не са дошли.

Това каза в интервю за предаването "Преди всички" лидерът на Народната партия за свобода и достойнство Корман Исмаилов по повод вечерята ифтар. Той определи като грешка недопускането на журналисти на организираната от Главното мюфтийство вечеря, защото случаят е дал повод за напрежение и спекулации в медиите.

Би трябвало да има представители на медиите, защото там се направиха три много хубави изказвания -  приветствие от страна на организаторите, на главния мюфтия, разбира се, на най-високия гост от чужбина - в лицето на вицепремиера на Турция, и президента, разбира се. Атмосферата беше в изключително приятелски дух, особено изказването на президента беше аплодирано минути на крака. Надявам се това събитие да стане традиционно, все по-широко, както се прави и в другите страни.

Според Исмаилов президентът Плевнелиев и турският вицепремиер не са обсъждали официални въпроси:

Подобни вечери преминават неформално, без да се коментират проблеми. Доколкото разбрах, посещението е било неофициално, но впоследствие е възникнал интерес и са били приети от вицепремиера Зинаида Златанова и след това – този род вечеря, без конкретен дневен ред, без въпроси, без експерти, съветници, не би било нормално да бъдат коментирани някакви такива въпроси. 

Исмаилов коментира и политическата ситуация у нас през погледа на Реформаторския блок:

За нас няма съмнение, че рано или късно ще има предсрочни избори и колкото повече се бавят те, толкова по-неуспешни ще бъдат участниците в днешното управление.

Интервюто на Таня Величкова с Корман Исмаилов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна