Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" Мадрид и "Барселона" не успяха да се победят, Вийя и Неймар с първи попадения за новите си отбори

Неймар вкара първия си гол за "Барселона" при равенството 1:1 срещу "Атлетико" за Суперкупата
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Барселона" стигна до равенство 1:1 в първия мач за Суперкупата на Испания срещу състава на "Атлетико" Мадрид на "Висенте Калдерон". За каталунците ролята на жокер изигра появилият се като резерва Неймар, който изравни в 66-ата минута. Преди това бившият нападател на "Барса" Давид Вийя вкара в 12-ата минута. Старши треньорът на шампионите Херардо Мартино замени голямата звезда на тима Лео Меси още на почивката, като се оказа, че голмайсторът на гостите има контузия.

Още в 12-ата минута при първата си по-добра атака в мача "Атлетико" стигна до попадение - Давид Вийя изведе добре Диего Коща по крилото, който веднага центира обратно към него на границата на наказателното поле и Вийя от воле не остави никакви шансове на Виктор Валдес. В 23-тата минута Лео Меси опита далечен удар, но без особен успех. Две минути по-късно Даниел Алвеш центрира опасно в наказателното поле, но Алексис Санчес не игра добре с глава.

4 минути след подновяването на играта Алексис Санчес изскочи на добра позиция, но ударът му бе блокиран от вратаря Тибо Куртоа, а след това Фабрегас се засуети. В 60-ата минута Диего Коща отправи опасен далечен удар, но Валдес улови. Минути по-късно след хубава многоходова комбинация Даниел Алвеш центрира към далечната греда, където Неймар с глава възстанови равенството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна