Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна емисия на БНР - 08.00 часа - 22.08.2013

Снимка: Архив

Баскетболистите от националния ни отбор са домакини на състава на Швейцария в първи мач от полуфиналите на квалификацията за Европейското първенство след 2 години. Двубоят е от 19.30 часа в столичната зала "Универсиада".

На Европейското първенство по баскетбол за девойки до 18 години, дивизия Б в унгарския град Мишколц националният ни тим ще срещне състава на Полша. Двубоят е от 17 часа, а при успех с над 22 точки младите ни баскетболистки ще се класират за полуфиналите.

Изабелла Шиникова ще играе срещу Альона Болшова от Испания във втория кръг на тенис турнира в Брауншвайг, Германия. Шиникова ще играе и в 1/2-финалите на двойки заедно с пратньорката си Клотилде де Бернарди от Франция.

В зала "София" завършва Международният турнир по бадминтон с награден фонд 5 хиляди долара. Във финала поединично една срещу друга излизат нашите Линда Зечири и Стефани Стоева, на двойки за титлата ще спорят Стефани Стоева и Габриела Стоева срещу Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова, а Габриела Стоева ще участва и във финала на смесени двойки заедно с Антон Кайсти от Финландия.

Тази вечер предстоят срещите от плейофния кръг в турнира Лига Европа по футбол - по-интересните двубои - от 19 часа "Кубан" Краснодар - "Фейенорд" и "Динамо" Тбилиси - "Тотнъм", от 20 - "Санкт Гален" - "Спартак" Москва и от 22 часа "Грасхопърс" - "Фиорентина" и "Севиля" - "Шльонск".

Футболистите на "Лудогорец" загубиха с 2:4 от швейцарския "Базел" в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, игран в столицата. Реваншът е във вторник в Базел.

Резултатите от останалите плейофи в Шампионската лига:
"Динамо" Загреб - "Аустрия" Виена - 0:2, "Фенербахче" - "Арсенал" - 0:3, "Шалке" - ПАОК - 1:1 и "Стяуа" - "Легия" Варшава - 1:1.

В изтеглен двубой от 3-тия кръг на английската Висша лига по футбол:
"Челси" - "Астън Вила" - 2:1. Александър Тонев влезе в игра за гостите в 82-та минута.

В първи мач от финала за Суперкупата на Испания отборите на "Атлетико" Мадрид и "Барселона" завършиха наравно - 1:1. Реваншът е в Барселона.

По публикацията работи: Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени