Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна емисия на БНР - 07.00 часа - 22.08.2013

Снимка: Архив

Футболистите на "Лудогорец" загубиха с 2:4 от швейцарския "Базел" в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, игран в столицата. Реваншът е във вторник в Базел.

Резултатите от останалите плейофи в Шампионската лига:

"Динамо" Загреб - "Аустрия" Виена - 0:2

"Фенербахче" - "Арсенал" - 0:3

"Шалке" - ПАОК - 1:1

"Стяуа" Букурещ - "Легия" Варшава - 1:1

В изтеглен двубой от 3-тия кръг на английската Висша лига по футбол "Челси" победи "Астън Вила" с 2:1. Александър Тонев влезе в игра за "Вила" в 82-рата минута.

В първи мач от финала за Суперкупата на Испания отборите на "Атлетико" Мадрид и "Барселона" завършиха наравно - 1:1. Реваншът е след седмица в Барселона.

В контролна футболна среща в Сливница отборите на "Сливнишки герой" и ЦСКА завършиха наравно - 1:1.

Два изцяло български финала ще има на международния турнир по бадминтон в София с награден фонд 5 хиляди долара. На сингъл жени една срещу друга излизат водачките в схемата Линда Зечири и Стефани Стоева, а на двойки за титлата ще спорят Стефани Стоева и Габриела Стоева срещу Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова. Габриела Стоева се класира и за финала на смесени двойки. Българката и Антон Кайсти от Финландия ще играят срещу германците Марвин Емил Сайдел и Ивон Ли. Мачовете са от 10 часа в зала "София".

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Брауншвайг, Германия. Поставената под номер 5 в схемата Шиникова победи с 6:3 и 6:4 Магдалена Фреч от Полша и следващата й съперничка е испанската квалификантка Альона Болшова. Шиникова се класира и за 1/2-финалите на двойки - заедно с Клотилде де Бернарди от Франция се наложиха над германките Бехренд и Леман с 6:1 и 7:5.

България загуби от Литва с 88:102 точки в първия си мач от втората групова фаза на европейското първенство по баскетбол за девойки до 18 години, дивизия Б в унгарския град Мишколц. Днес играем срещу Полша.

По публикацията работи: Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени