Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългът на ВиК-Добрич към ЕНЕРГО-ПРО продължава да расте

Снимка: БГНЕС

Въпреки частичните погасявания, дългът на ВиК-Добрич към електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО продължава да расте. От вчера по график се спира тока на обекти, които не са свързани с подаването на вода.

Ако до 10-и септември не бъдат взети трайни мерки за решаване на проблема, ще бъдем принудени да спираме тока и на помпени станции и ще ограничим електропотреблението на дружеството, каза управителят на ЕНЕРГО-ПРО-Варна Стефан Абаджиев:

Според нас трябва да се търсят варианти да не се увеличава дългът. Това е най-важното. Писахме писмо до г-жа министъра на регионалното развитие с молба за среща, за да търсим заедно някакъв изход. Ние сме готови да разсрочим, няма проблем, ние сме готови да изчакаме, но само да знаем, че има светлина в края на тунела.

Засега нямаме отговор от МРРБ. За мен е много важно да видя, че министерството има визия за проблема. Ние имаме вече график за изключванията, който предполага реално изключване на помпени станции, евентуално след 10-и септември. Ще бъдем принудени да вземем даже скромни мерки, за да ограничим потреблението на ток, така че поне да не расте дългът. Затова по някакъв график ще започнем да изключваме, но евентуално след началото на септември.

По публикацията работи: Гинка Димитрова – кор. на БНР в Добрич
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна